Jag satt just och läste lite bloggar på morgonkvisten. Sådär som jag brukade göra när jag var utan uppdrag i Jokkmokk. Jag gillar den morgonritualen.

Elaine Bergqvist skriver på en ny version av sin bok. Jag läste beskrivningen och kände att nu är det baske mig dags att lära sig känna igen vem som härskar, och när jag själv (antagligen) gör det.

I den här nyutgåvan har härskarteknikerna blivit fler och tipsen för att hantera besvärliga typer ännu vassare. Den nya “martyrmetoden” avslöjar de inte helt ovanliga personer som manipulerar sin omgivning genom att spela på skuldkänslor och agera martyr.

Känner igen. Jag har ett par viktiga personer i mitt liv som gör det där, och jag orkar inte mer. Ska man få tips på hur man handskas med det, säger du? Är inte panikångestattack att handskas med det? Nähe. Jag tycker ju om personerna som gör det, och det är därför det fungerar så bra…

Någon som har läst förra versionen? Var den bra?