Jag blir orolig. På Elaine Bergqvists blogg har det postats en bild av henne och Blondinbella innan de såg sista Harry Potter-filmen. De har 3D-glasögon på sig…

De är visserligen coolt utformade som Harry Potter-glasögon, men alltså… jag måste säga att 3D inte ger mig den extra dimension till filmerna som man kunde ha förväntat sig. Vad som istället händer är att man i bästa fall inte tänker så mycket på att det är i 3D och i värsta fall störs av det, blir förvirrad eller får ont i ögonen. Oavsett vilket så får jag ont på öronen av glasögonen.

När jag, pojkvännen och hans sambo såg nya Tron-filmen i delvis 3D tyckte jag det var lite onödigt och störde därför att alla scenerna var ju inte 3D. När vi sedan såg Thor tyckte vi att de ändå inte utnyttjar tekniken på det sätt man kan förvänta sig. Varför flög inte bilar och annat som kastades runt MOT publiken i större utsträckning?

Så nu är jag lite fundersam. Kanske kan man i och för sig välja på biografen…