Inatt skrev jag ihop en sammanfattning om mina upplevelser på två seminarium jag varit på som handlade om innovation och skolan.

Det som upprörde mest på Twitter verkar ha varit att Dan Jangblad inte tyckte att skolan ska fostra nördar. Jag vill bara förtydliga att jag inte tror att han menade just datanördar, utan folk som bara kan en enda grej, och inte har någon social kompetens (och alltså till exempel inte kan förmedla det de kan på ett bra sätt till medarbetare). Är man för smal kommer man dessutom snart att bli utbytt mot någon som kan nästa sak.

Jag känner många som jag kan kalla datanördar, men inte så jättemånga som stämmer in på Dans beskrivning. De flesta i Piratpartiet, till exempel är bra på flera olika saker, och är väldigt mysiga människor.

Sedan kan man ju fundera över om det inte behövs några med spetskompetens, och om man inte måste skala bort vissa kompetenser för att kunna bli läskigt bra på en sak. Fast jag vet inte om det är önskvärt att det behövs människor som är gifta med jobbet. Jag önskar människor mer liv än så… men om de lever för en enda sak och blir lyckliga av det är det nog bara att tacka och ta emot.

Klara sitter här och säger att samhället får skylla sig självt om det inte förstår det, så då måste det vara sant!

Bild härifrån.