Ebba Busch förstår inte varför man ska ha rätt att ha kvar vissa delar av sin kropp när man valt att byta ut eller ta bort andra.

Idag har det hänt så mycket att jag inte alls hunnit blogga om det. Efter tre seminarium kroknade jag och gick hem för att sova lite. Jag hann precis vakna, blogga två inlägg (ett om kulturskaparnas seminarium och ett om sociala medier i skolan) och sedan skynda mig ner till Jan Björklunds tal. Jag var rätt dåligt fokuserad, får jag erkänna. Han talade massor om invandring och människosyn. Eftersom jag hade hört Ebba Busch säga helt tokiga saker innan på Bloggplats H12 hade jag svårt att koncentrera mig på något som talade emot annat än en högst ovettig människosyn. Om det nu fanns något sådant.

imageDärefter var det dags att uppleva det under av kultur som uppstår när folk från alla olika partitillhörigheter sjunger varandras kampsånger. Fast inte Hymn till wareshavet, då. Den är väl för knepig melodiskt för vanligt folk, kan jag tänka. Jag klarar då inte av att sjunga den rätt. Klara kan, men hon är för duktig för att jag ska hänga med.

Vi sjöng den (eller försökte i alla fall) medan vi drällde bort till eldarna, filtarna och kuddarna som placerats ut inför spökhistorien som levererades av Anders Wallner, partisekreterare för Miljöpartiet.

imageDet var en dyster bild av framtiden som målades upp, där miljökatastrofer och en osund politik hade ödelagt landet. Det var ett annorlunda och kul sätt att prata politik på, men jag tycker nog tolvslaget (eller spöktimmen) är lite för sent förlagt på natten. Jag var trött och ville bara ligga och gosa med mina underbaringar till partikamrater.

Nu ska jag brottas med problematiken som ligger i att om jag inte bloggar om de två obloggade seminarier jag var på idag nu på en gång så fylls säkert intrycken på imorgon. Det finns ju dock ett incitament för att låta bli; det är så otroligt skönt att ligga ner och sova!