Det första jag såg idag när jag startade datorn var en artikel på DN om att Ohly visst inte är så poppis. Jag förstår som piratpartist väldigt väl hur motigt det kan vara när man i två riksdagsval i följd inte gjort ett så bra resultat man skulle önskat. Och att medlemmarna kan börja leta fel hos ledaren.

Om ledaren är mänsklig så finns de där. Frågan är bara hur stora de är, och om man kan göra något åt dem.

Jag har tagit det rätt lugnt med att komma iväg idag med tanke på att min kropp visst inte orkade mer igår, men jag ska försöka komma iväg till de så stugorna i Almedalen under dagen och språka med vänsterpartisterna.

De har ju i alla fall utåt sett tagit efter oss i många frågor som övervakning och integritet. Jag grundar nu detta påstående endast på vad det stod i deras valmaterial i senaste valet. De texterna om FRA hade i princip kunnat vara skrivna av en pirat.

Det är kul att vi kan påverka andra partier, och det ska bli intressant att se om de lever upp till sina ord när de får mer inflytande i riksdagen igen.