När jag berättade för Per att Erica, eller Typ E som hon kallade sig på internet när det begav sig för evigheter sedan, skulle gifta sig så sa han väl ungefär “Va???”. Vår Erica slår oss nämligen som en väldigt fri individ som gör vad hon vill, och själv har hon många gånger uttryckt att hon är en mycket spontan person.

Giftermål är ju en ganska så konstant institution, så lätt förvånad kanske man kan bli. Men det var länge sedan Erica och jag kände varann sådär utan och innan, och ännu längre sedan vi bodde i samma stad. Hon har varit tillsammans med sin kille i en herrans massa år (7, om jag minns rätt) sedan dess, och då kanske saker ändrar sig.

Fast vissa saker ändrar sig aldrig. Jag träffade Erica i Stockholm för ett tag sedan, och hon pratar fortfarande lika mycket och fort. Sådär Gilmore-fort. Fast det är ju Gilmore Girls som tagit efter henne och mig, för vi var före minsann. Ingen får en syl i vädret om man inte på förhand vet var det kommer bli en paus. Om det alls blir någon. Det tycker jag är underbart.

Erica och jag lärde känna varandra på gymnasiet. Vi gick inte i samma klass om jag minns rätt, vilket nog var tur, för vi hade alltid så mycket som behövde pratas om. Hon var kompis med några av tjejerna som gick i min klass i första ring, men (nästan) alla tjejerna valde ju natur till tvåan, så då gick inte de heller i min klass. Jag var ju tekniker.

Men har man väl blivit vän med Erica, då är det så. Även om man inte hörts på länge är hon en av mina få vänner som man liksom bara kan börja prata med igen. Jag missade en massa utveckling när jag inte hade några vänner alls ganska många år i grundskolan, men det känns som att jag fick igen så mycket mer, fast på ett bättre sätt när jag blev vän med Erica.

Jag vet att om hon bestämt sig för att hon vill gifta sig, då är det för att det är vad som kommer göra henne lycklig. Det är bra. Hon förtjänar det, så mycket stöd och uppmuntran som hon gett mig.

(bilden kommer från Ericas profil på Facebook, och jag har för mig att hon sa att hon var nöjd med den. Annars får man nästan aldrig ta kort på henne, så jag hoppas det är ok att lägga upp den här…)