Oseriös utan admin-system?

Jättelänge satt jag och raderade kommentarer i phpmyadmin för Oseriös.net, men alla fattar ju att det inte funkar i längden. Så det skulle jag fixa. Men så såg jag även att knapparna satt snett. Eller på varandra. Nu har jag löst det med en massa ful-css-kod och är inte alls nöjd. Bästa vore om det såg likadant ut oavsett vilken dator man var på, men så roligt ska vi inte ha det.

Nu har jag i alla fall en massa algoritmer för att visa fram commentarer på oseriös som verkar misstänksamma och ta bort dem. De är rätt många… Jag borde kanske göra så att man måste logga in för att få posta. Fast det är inget kul. Nej, nej, då uppfinner jag hellre hjulet igen och bygger system som hittar skräp. Men vilken TID det tar!

Jag var i alla fall glatt överraskad när jag upptäckte hur lätt det var att fixa en ”markera alla”-knapp. Det här ligger i min head-tagg:

<script LANGUAGE="JavaScript" TYPE="text/javascript">
<!--
function CheckAll(oFrm) {
els=oFrm.elements;
for (i=0;i<els.length;i++) {
if(els[i].type=='checkbox')
els[i].checked=!els[i].checked;
}
}
//-->
</script>

…och så kastar man in någonting sånt här i formuläret med kryssrutor längre ned:

<form method="post">
<input type="button" value="Markera alla" onclick="CheckAll(this.form);"/>
</form>

Och nu ser jag att jag måste förbarma mig över mitt temas koduppvisning någon dag!

Flattr this!

5 reaktioner på ”Oseriös utan admin-system?”

 1. jQuery! Bör du titta på.

  $("input[type=checkbox]").each(function () {
  $(this).attr('checked', 'checked');
  });

  Enkelhet! Otestat men borde fungera.

   1. Det gör saker enklare i att hitta fält och automatisera saker. Tex så kan man skapa animationer väldigt enkelt. Typ såhär:

    $("#mybotton").click(function () {
    $("#mydiv").slideToggle('fast');
    });

    SamtText

    Skulle göra att när man trycker på knappen så animeras visandet och döljandet av diven.

     1. Och inte bara att det är magiskt på att göra coola saker, som Ajax, animationer, osv. Det fungerar i alla moderna webläsare också… Javascript är annars duktigt på att bryta när man kommer in på lite mer avancerade saker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.