Idag har jag hunnit med att kolla på B5-film, vara på akuten och röntgat min fot (som det inte var någon fara med), se på min far som glatt byggde med legot han hittade där, mediterat i solen med Jonas och grillat samt tittat på Battlestar Galactica med Sanna, Raffe, Per och Larsa.

Jag är lite förvånad över hur mycket man kan hinna med på en dag.

En annan sak som förvånade var hur gott gräs luktar, och hur glad man blir av att känna det. Lukter är en rätt stor del av alla upplevelser man har, men det är lätt att glömma när man tänker tillbaka. Jag minns inte lukter, utan det är mer som att lukter innehåller minnen. Som att det är kopplat åt andra hållet med dem.

Jag tänkte på det nu när jag cyklade hem genom skogen och lyssnade på Writing Excuses. Det luktade skog om vårnatten. Jord och stillastående vatten. Jag tänkte på hur viktigt det var hur det luktade där, och på om jag inte oftast glömmer det sinnet när jag skriver. Jag måste tänka på det…

image
image
image