Förra inlägget handlade om att jag fått en massa Flattr-pengar igen. Det är urmysigt. Skattemyndigheten skulle också vilja ge mig lite pengar, men för att göra det behöver de att jag legitimerar mig och godkänner uppgifterna i tid. Annars kommer jag få böter och de kommer att äta upp min återbäring. Ledsen smiley, liksom.

Ja, så då vill jag ju göra det, och eftersom jag verkligen inte orkar boota till Windows (det tar ju evigheter, och dessutom är det inte en laglig installation, så jag har egentligen inte rätt att använda den) försökte jag göra det hela i Ubuntu.

Det här gick ju inget vidare...

Ringde till supporten (Swedbank kopplade till BankID) där de nogsamt kollade att jag inte har Firefox 4 eftersom de inte har stöd för det. Skräpigt, tänkte jag, men jag har inte lyckats dra in 4:an i Ubuntu, så det skulle inte vara något problem. Efter mer sökande frågade den trevliga norrlänningen om jag hade Windows eller Mac.

“Nej, det har jag inte” svarade jag, eftersom jag är så fruktansvärt vitsig.

Tillslut visade det sig att 64-bitars visst inte heller var någon bra idé eftersom de inte har stöd för det. Jag suckade inom mig och sa att ja, då får vi lösa det genom att boota till Windows i alla fall då och hoppas att det fungerar. Fast där jag jag ju Firefox 4.

“Ja, men du kan ju använda Internet Explorer 8!”

Jag upplyste nogsamt om att jag helst inte använder Internet Exploder på min dator (eftersom jag inte litar på pyttemjuk), och tänkte i mitt stilla sinne att OM jag skulle få för mig att testa IE så skulle jag väl dra in 9:an…

Tänk om de politiska partierna kunde se till att sånt här funkade… fast det faller antagligen på att BankID väl är privat och får ge stöd åt vem fasen de vill. Men någon myndighet borde se till att alla kan legitimera sig oavsett OS…

Nu sitter jag här och liksom skjuter upp det hela igen. Det är så trist att starta Windows. Hela datorn blir slö och oregerlig och börjar hålla på med en massa hyss till höger och vänster. Och så startar den varenda process som kan tänkas behövas, eventuellt. Bleh.

Om man ändå känner sig lugn med att det kommer att fungera kan man istället oroa sig för räkningen från Vebab som min brf-ordförande just gick iväg med. Det står att jag ska betala självrisk på den. Siffran kom tydligen från Trygg-Hansa, som är brf Vildrosens försäkringsbolag. Självrisken är på sisådär 10000 kronor. Nej, det är inte en nolla för mycket. De är inte kloka. Jaja, det skulle kollas med jurister så får vi se vad som händer. Har ingen vidare lust att försöka få Folksam (mitt försäkringsbolag) att betala självrisk hos Trygg-Hansa. Det låter liksom inte som att jag skulle lyckas med det.

Jag tycker inte om pengar. Vem vill jobba gratis som min ekonomi-ansvariga? 😉

EDIT: eftersom frågan brukar komma upp; enda sättet för mig att deklarera är att logga med BankID in eller skicka in fysiska blanketter eftersom jag är ägare av ca 0.6 aktier och behöver lämna in K4…