Häromdagen tipsades jag (och andra) om att man behöver skriva en punkt före snabela (.@) när man tweetar om man vill att alla de som följer en ska se det. Jag tyckte det verkade konstigt och började självklart genast ifrågasätta sanningshalten i påståendet.

Till exempel kunde jag precis då se att två av de jag följer konverserade öppet med varandra utan punkter. Jag fick då förslaget att jag såg dem för att jag följde båda, men idag fick jag minsann syn på ett exempel där jag bara följer ena parten (se bild)!

Nu börjar ju inte den tweeten med ett @-tecken, så min gissning är att det (kanske) behövs en punkt (eller valfritt annat tecken) inledningsvis för att alla som följer mig ska se vad jag twittrar.

Det intressanta med denna efterforskning är ju att det är svårt att bevisa det man inte ser, så man får helt enkelt gå efter uteslutningsmetoden. Nu blänger min forskningsmetodik-bok på mig och vill att jag tar reda på vad det heter. Det tänker jag inte göra. Jag har ett vardagsrum och en hall att förbarma mig över så att jag och tjejerna kan ha tjejig kväll i afton. Fast först måste jag förstås dricka kaffe och sticka lite… =)