Dags för en motion?

Det finns de som kallar Janne för carebear... =)

Janne funderar lugnt på ett klokt och långsiktigt vis när andra stormar omkring oss. Det är inte alltid lätt att bestämma rätt och enligt somliga har styrelsen alldeles tokigt fel.

Jag vet inte alltid vad jag ska tro,  men helt säker på att jag vill göra alla nöjda är jag i alla fall. Jag vet ju att det inte går för det mesta, så då vill jag göra det som gör så många som möjligt glada.

Det vore hur bra som helst att få saker angående medlemsmötet bestämt av just medlemsmötet, precis som Janne föreslår:

Jag tänker i dagsläget på den här bloggen inte propagera för om det ska vara gruppval eller personval till styrelsen, men jag har ett förslag att komma med.

Mitt förslag är att medlemsmötet som kommer att hållas ser till att verkligen bestämma sig för vad som ska hända till medlemsmötet våren 2012.

Att medlemsmötet bestämmer sig för om vi ska ha en valberedning eller inte och om mötet kommer fram till att vi ska ha en valberedning då också ger klara instruktioner till valberedningen om valet 2012 ska ske med gruppval, personval eller nåt annat.

Sättet man gör det möjligt är att motionera, så jag hoppas att ”någon” skriver en motion om detta till medlemsmötet! Jag tänkte göra det själv, men jag sitter i styrelsen, och skulle påverka alldeles för mycket åt endera hållet oavsett hur jag formulerade mig. Det går ju inte att skriva en motion utan att ta ställning själv.

Ställning tänkte jag ta, men inte genom att stå som författare till en motion. Om nu inte det blir någon form av folkstorm inför tanken på ett medlemsmöte utan motion från Vidde. Så, så. Ni kan inte få det varje gång. Det har nog i och för sig bara hänt att jag skrivit motion en gång tidigare, om jag inte minns fel.

Hur man skriver en motion till detta möte kan jag inte hitta just nu, men någon pirat som vet kan säkert länka i kommentarerna. Snälla? Jag hittar i alla fall en del i forumet tillägnad förslag på motioner. Använd den, vet jag!

Flattr this!

6 reaktioner till “Dags för en motion?”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Pingback: Piratpartiet Live!
 3. Pingback: Urban Sundstrom
 4. Just om vi ska ha valberedning eller inte står i stadgarna att vi ska ha. Nu är jag inte säker men jag tror inte att ens medlemsmötet kan gå in och säga att vi inte ska ha det som stadgarna säger. Däremot kan medlemsmötet tolka stadgarna men det vore lite konstigt om medlemsmötet valde att tolka hela sektionen ”Valberedning” som att vi inte ska ha en valberedning.

  Däremot, det som måste fastställas som det verkar, är om valberedningen ska bereda individbaserade personval eller om de ska lägga fram ett gruppförslag. Nu skulle valberedningen kunna lägga fram ett förslag på grupp även fast det är individbaserade personval också, så egentligen, rent krasst, skulle medlemsmötet inte behöva besluta något nytt kring valberedningen alls bara hur vi faktiskt väljer kandidater på själva mötet sen.

  Sades det inte något om att UP har en valberedning som lägger fram gruppförslag och sedan röstas det på individer på mötet? Inte för att jag tycker det är bra eller för att vi ska göra likadant. Jag anser fortfarande att gruppförslag är det bättre alternativet.

 5. Står det i stadgarna (som jag har pinsamt dålig koll på) ska vi såklart ha det. Då har ju medlemsmötet redan bestämt det.

  Men för den allmänna ordningens skull tror jag det är bäst att fastställa om det ska vara gruppval eller ej, eftersom det gick som det gick med denna valberedning. Det vore förbaskat synd om samma sak händer igen. Alldeles i onödan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.