Både paypal och mastercard har tydligen sett till att Wikileaks inte kan ta emot betalningar längre.

“MasterCard is taking action to ensure that WikiLeaks can no longer accept MasterCard-branded products,” a spokesman for MasterCard Worldwide said today.

Det är ju problematiskt när de nu tydligen behöver en massa pengar och har en drive för insamling. Jag antar att det är för att folket som jobbar med det ska kunna göra det på heltid. Serverplats verkar ju lösa sig.

Jag funderar lite över varför de frontar med Assange sådär. Som jag förstår det är det ett helt gäng som “är” Wikileaks. Fast de kanske behöver att en person frontar och tar alla smällar. Det verkar ju sannerligen fungera i så fall.

Sedan kan man ju fundera över vad man tycker om själva siten. Vår egen Beatrice Ask har ju blivit avslöjad genom Wikileaks, och det kan jag bara tycka är bra.

Själv orkar/hinner jag inte läsa allt Wikileaks sprutar ut över internet, så det är ju tur att någon annan gör det. Och hojtar om vad som är väsentligt.

Tydligen är det olagligt att läcka sådana dockument, varför det är bra att Wikileaks håller väldigt hemligt varifrån de får materialet. Så självklart springer alla myndigheter efter “tidningen” och “journalisterna” istället för att ta reda på vem som läcker. När inte det fungerar gör de precis som med Pirate bay. De angriper infrastrukturen de använder sig av för att få ett slut på dessa fasoner.

Borde de inte ha lärt sig att det inte fungerar? Eller är The Pirate Bay nere nu? Näe då. Men de verkar lite sura på Paypal av någon anledning…

Så nu sitter jag här och är rådvill. Jag orkade inte bry mig om allt detta i helgen, men nog rycker det i fingrarna…

Saken är ju bara den att eftersom jag inte läst något på Wikileaks själv vet jag inte vad jag ska tycka om att det är olagligt att läcka information till folket på det där sättet. USA påstår ju att det hotar rikets säkerhet. Och nog kan information skada om den hamnar i fel händer. Någon som sett något på Wikileaks som inte borde vara där?

Den här videon ger lite thought-crime-tankar:

Sedan har vi ju attackerna mot Wikileaks som verkar drabba typ alla i Sverige.