Tydligen har ett samtal om “sprängande huvudvärk” orsakat viss panik.

Jag kan bara tänka mig.
Farok: “Ey len, jag kan inte komma, du vet, mitt huvud exploderar!”
Polisen: “Gah, han är ju utlänning och säger att han tänker spränga huvudet av sig!”

Eller så är det en cover för vad som egentligen sades. Den som lever får väl se. Om det nu inte blir en sådan mystisk smäll utan att någon fattar varför, som i Hallstahammar.

Men jag tycker att det ganska tydligt visar vart vi är på väg med denna övervakning. Det är snarare en hysterisk jakt på terrorister än något sansat.

Jag fick denna länk i samband med den tidigare videon där Gösta Hultén, talesperson medborgarrättsrörelsen Charta 2008, skriver att det är fel av Säpo att ta över i Göteborg och mörklägga allt.

Två av de gripna har berättat att de aldrig fick några konkreta frågor om bomber, men däremot frågor om sin politiska åsikt och sin religion. Enligt grundlagen är det förbjudet för myndigheter att fråga om sådant. Men i jakten på inbillade eller verkliga terrorister gäller inte rättssäkerhetens vanliga standarder.

Ja, vad ska jag säga. Jag börjar faktiskt sakna ord…


Den är bilden har ingenting med resten av blogginlägget att göra, utan är hämtad här och intresserade mig. Den dök upp när jag sökte på “explosion” på googles bildsök. Det är en stjärna som har exploderat långt långt borta… =)