Tydligen finns det något plugin till Firefox som gör att vem som helst (i samma trådlösa nätverk) kan komma åt både ditt Twitter-konto och ditt Facebook-konto.

DN skriver:

När man loggar in sig på Facebook och liknande tjänster lagras aktiviteten på så kallade cookies, som kan ”lyssnas av”. Säkra sajter, som banker, krypterar i stället informationen.

Expressen och Aftonbladet har som vanligt en mer hysterisk underton när de rapporterar om nyheter.

Från Aftonbladet:

Det enda som krävs är att ni båda är uppkopplade till samma trådlösa nätverk.
– Jag tror att det här programmet kommer att sprida sig som en löpeld, säger Marcus Murray, it-säkerhetsexpert på TrueSec.

Ja, det “enda som krävs”… Själv sitter jag just nu på ett trådlöst nätverk, men det är lösenordsskyddat, så grannen lär inte vara inne på det.

Jag gillar att man hojtar “vem som helst kan när som helst 😮 !!!”, när man måste bege sig ut i världen för att göra sig sårbar.

Nu surfar iofs säkert väldigt många på gemensamma trådlösa nätverk på caféer och tåg, så helt ogrundade är ju inte varningarna.

Om jag hade varit en av dem hade jag gått över till mobilt bredband tills säkerheten är återställd. Eller upprättad, kanske är ett bättre ord. Det är dessutom oftast billigare.

Facebook