Jag är på bra humör idag. Igår morse kom jag ju på att jag är mest produktiv på morgonen. Det finns ingen logik i det, tycker jag. Inte med min historia som fruktansvärt morgontrött person. Men kanske har det med åldern att göra, eller så har det med när man går och lägger sig att göra.

Jag gick faktiskt och la mig strax efter 22 igår. Kors på taket. Wow var ändå bråkigt med mig och inga plugins funkar efter patchen. Eller så var det för att en snäll person sa åt mig att jag måste… =)

Vi hade styrelsemöte igår, och det kändes bra. Det är vettiga människor som valts till styrelsen. Det tänker jag varje gång det är möte. Det blir alltid bra diskussioner även när man inte är överens.

Protokollet finns här och en av sakerna jag blev väldigt glad över var denna punkten:

6. Kommunikation inom styrelsen.
Bakgrund: Det har kommit upp att många i styrelsen anser att de inte får tillräckligt med information om saker eller att det är svårt att hänga med i diskussionerna. En del är inte inne på Skype lika ofta som andra och en del viktig information når inte ut på mail. Kom gärna med förslag på lösningar till det problemet, för kommunikationen är otroligt viktig när vi ska jobba tillsammans.

Styrelsen beslutar:
att arbeta mer i forumet och använda det som gemensamt arbetsrum, samtidigt som mer allmänna eller brådskande diskussioner hålls i styrelsens chattkanal.

Det som är så bra med forum jämfört att kommunicera om precis allt i en chatkanal (oavsett om det är på Skype eller någon annanstans) är att man kan dela upp samtalsämnen och gå in och delta i vilket som helst, eller alla samtidigt utan att det blir rörigt. I en chat kan man bara föra konversation om en sak i taget. Ungefär som när man pratar i köttvärlden. Enda skillnaden är att andra kan läsa vad man skrivit i efterhand.

Som alltid när nytt arbetssätt antas blir jag alldeles lycklig och skyndar mig att försöka få till det nya i mitt huvud. Fast i det här fallet väntade jag tills jag sovit. Jag kan verkligen rekommendera sömn. Det gör en alldeles… det är en konstig känsla, vad kan det vara… utvilad!

Nu på morgonen spammade jag lite i den interna styrelse-delen i forumet. Den har legat där länge, och jag har TÄNKT använda den, men varit dålig på att föregå med gott exempel. Jag har varit något bättre på att använda Västmanlands forumdel.

Nä, inte spammade jag. Det var bara så att det fanns mycket som behövde läggas in där, tyckte jag. Vi får se hur det artar sig med vidare diskussioner.