Igår inledde TRiX Västerås Kulturnatt med eld och lustigheter med efterföljande förfest.

Idag fortsatte festligheterna och utanför Piratpartiets valstuga restes ett tält där gratis böcker delades ut och politik pratades under glada former.

Själv hann jag dessutom med att se Die Kinkies och spektaklet vid stadshuset också. Mer eld och fyrverkerier! Underbart är det.

Jag vill skriva det här blogginlägget nu, innan stämningen lämnar mig. För idag var vi underbara tillsammans. Vi utförde stordåd, precis som vanligt. Men idag hade vi även feststämning, gatukonst och såpbubblor. Och en massa sköna människor som arbetade tillsammans.

Nej, arbetade är inte rätt ord. Det kändes inte som arbete. Vi hade kul. Vi gjorde nytta. Vi talade om vår övertygelse.

Och hur det än går imorgon så vill jag säga det nu; vi är fantastiska. Vi har gjort en enorm skillnad och vi kommer göra en enorm skillnad framöver. Målet med det vi gör är våra politiska sakfrågor, och även om vi inte lyckats övertyga alla om att våra frågor är viktigast så har vi lyckats. Att diskussioner om datalagringsdirektivet och rättegången mot the Pirate Bay kommer efter valet visar bara det för mig hur mycket vi påverkar.

Allt över 1% kommer jag se som en seger imorgon. Självklart hoppas jag och tror på mycket mer, men 1% ger oss valsedlar nästa val, och då kommer vi inte tappa någon fart när förtidsröstningen börjar, utan kan istället trappa upp. För jag vet att det var många som jobbade hårt med att få ut alla valsedlar i tid. Hjältar varenda en.

Och även om man inte delade ut valsedlar, utan stod ute bara en enda gång och delade ut flyers, eller satte upp affischer, så är man fortfarande en hjälte i mina ögon. För det är så att jag känner att samhället i trasigt. Vi måste laga det. Och det är bara vi som kan göra det.

Då är det så fantastiskt att vi aldrig ger upp, även när det känns motigt.

Snart är valet över och vi kan lägga upp en strategi för framtiden. På måndag vet vi var vi kommer in, kommun, landsting, riksdag. Då har vi nya förutsättningar. Vilka de förutsättningarna än är vill jag tacka alla lite på förhand för den här valrörelsen och säga att jag är stolt över att vara en del av Piratpartiet.

Imorgon kommer jag och många andra stå vid vallokalerna och dela ut valsedlar. Det är sista chansen att påverka just det här valresultatet. Just nu har vi 95,3 % täckning för utläggning av valsedlar. Bara det är fantastiskt.
Nu tänker jag gå och sova. Imorrn är det ödesdag, så det känns vettigt att säga att vi ses på andra sidan!