aftonbladet hittade jag när jag sökte på Piratpartiet en artikel om hur folk taktikröstar. Henrik Oscarsson säger:

Om man älskar FI eller Piratpartiet men inte vill slänga bort sin röst kan man stödja endera blocken.

Det är en riktigt dålig taktik! Om man älskar F! eller Piratpartiet slänger man inte bort sin röst genom att rösta på just dem. Får endera partiet över 2.5% får de nämligen partistöd och kommer kunna driva sina frågor mycket effektivare.

Så om man vill rösta för att förändra, eller om man vill att rösten ska göra skillnad, så är det just på de små partierna man ska lägga sin röst. Oavsett vilket parti du väljer minskar andelen för alla andra partier också, så om man vill rösta för att hålla ute Sverigedemokraterna eller Kristdemokraterna eller vad som helst så är det absolut inte bortkastat att rösta på ett parti som trots allt inte kommer in.

Dessutom har jag hört det så många gånger nu; “vi behöver komma över spärren som gör att vi särredovisas, då kommer vi in”. Och det är tröttsamt och deprimerande och ger ingen större tilltro till demokratin.

Gå nu och rösta enligt eget huvud. Strunta i hur alla andra har lagt sina telefonröster (det är väl mest folk som har hemtelefon och svarar i den som får göra sin röst hörd i opinionsundersökningar) och gör ett val efter vilket parti du mest sympatiserar med.

Vi ses i vallokalerna!