Vart just helt paff. Fick syn på den här artikeln på SvD.

Jag hann i och för sig bara till ingressen innan jag började raljera om vad där stod;

“Den som har fått uppehållstillstånd har rätt till full föräldraledighet. Det hindrar integrationen, menar ansvarig minister som vill inskränka systemet. Nyamko Sabuni (FP) öppnar också för en låglönesektor för att skapa jobb åt utlandsfödda.” (min fetstil)

Det lät helgalet. Det var det nog också. Och jag tänkte att efter att sossarna dragit åt höger behöver väl gamla högersidan dra ännu mer åt höger för att kunna fortsätta vara blå?

På det stora hela är det oftast rätt rörigt i mitt huvud när jag försöker komma på varför blocken inte kan samarbeta när de verkar ha samma politik i så många frågor. Och varför ska vi då bry oss om att rösta på dem överhuvudtaget? Det måste göra någon skillnad vart man lägger sin röst, tycker jag.

Om man läser resten av artikeln ser man att Nyamko tar upp problematiken med de som har barn som är 5 år gamla stannar hemma istället för att försöka söka jobb. Sedan sker tydligen någon slags inlåsning. För att om man tagit hand om barn ett tag kan man inte försöka söka jobb sedan. Statistiken håller med.

Jag tycker att det är problematiskt att man ser stöd till föräldrar som ett problem istället för att lösa det som verkligen är problemet. Om det var föräldraledigheten som var problemet förstår jag faktiskt inte varför inte svenska kvinnor lider av samma problem. Jag tror helt enkelt att detta grundar sig i att man har en felaktigt diskriminerande syn på människor.

Sedan tycker hon att ingångslönerna är alldeles för höga. Jamen så synd då. Jag har jobbat till usel lön, och jag kan säga att sådana jobb ofta är tunga fysiskt. Efter att man kommer hem är man inte pigg och alert, och det är svårt att söka ett “riktigt” jobb. Jag menar då ett jobb som man kan försörja sig på. Av arbetsförmedlingen får man inte direkt något stöd även om man stirrar dem rakt i ögonen och säger “om jag inte kommer bort från den där arbetsplatsen kommer jag att ta livet av mig”. Jag har provat.

Att sänka ingångslönerna kommer inte skapa ett bättre samhälle. Jag är inte säker på att det skapar fler jobb heller. De flesta företag är intresserade av att skapa vinst. Om de idag kan klara av att producera med 10 anställda, och har hög personalomsättning pga dåliga förhållanden på arbetsplatsen, varför skulle de ersätta dessa 10 med fler anställda bara för att nästa 10 är billigare i drift? Vinsten stiger och aktieinnehavarna är glada. Då använder man inte pengarna till att anställa folk som inte behövs.

Därför känns det lite jobbigt att tänka på att jag kan bli tvungen att stödja sådant om vi kommer in i riksdagen. Men har jag lovat så har jag. Fast jag undrar om inte särbehandling av invandrare strider mot Piratpartiets grundläggande syn på att alla människor är lika mycket värda oavsett var de är födda?

Eftersom jag ville veta hur stor skillnaden var mellan de två blocken i ämnet, anledningen till att så många säger att de inte kan rösta pirat, sökte jag på Socialdemokraternas hemsida. Vad de tycker om ingångslönerna kunde jag inte hitta. De länkar till den här sidan där det inte står någonting konkret. På en annan sida står det att de vill sänka avgiften för a-kassan. det vill folkpartiet också.

Nope. Jag tänker fortfarande rösta på Piratpartiet så att man vet att man röstar på vettigt folk.

Några andra som bloggat om detta (helt oprovocerade länkar):
Emil Broberg, Jinge, Peter Högberg, Rasmus Lenefors, Deshira Flankör, mattias2010, Annarkia, Peter Andersson