I Thailand kommer man tydligen inte åt Wikileaks längre. Eller kommer åt och kommer åt. Det finns ju alltid sätt att gå runt det hela. Men en viktig signal skickar det ändå. Nätet ses inte som något som bör vara neutralt till innehållet i Thailand.

Jag kan inte dela den synen. Internet har blivit en del av människors vardag, och ett sätt att söka upp och ta till sig information om hur världen ser ut. Om man censurerar Internet så censurerar man världen. Det hör inte hemma i en demokrati. I en demokrati får medborgarna själva välja vilken information de läser, så att de kan bilda sig en egen uppfattning och göra upplysta val.

Börjar man karva runt i den friheten är man snart ute på mycket djupt vatten. Jag har svårt att se skillnaden mellan att censurera Wikileaks och att förbjuda medborgarna att läsa vissa tidningar.

Censur av internet skulle väl då aldrig kunna hända i Sverige? Nja, tänk igen. Det finns gott om politiker som tycker att lite censur är bra.

Men jag ser att Reinfeldt tydligen tycker att webbsidor som finns i Sverige ska följa svenska lagar. Ja, det tycker jag också, men jag är inte säker på att han verkligen tycker det. Det är snart val, ni vet, och den där mannen sa ju så konstiga saker sist det var val…
Jag tänker röstaPiratpartiet för ett fritt och öppet samhälle. Rösta pirat du med!

Andra som bloggar om detta:
Patrik Söderlund, Fredrik, Alexand’rism