På kort sikt vill vi att du väljer in oss till riksdag, kommun och landsting. Det är bara du som kan göra det med din röst.

På ännu kortare sikt vill vi sätta upp en valstuga för att kunna informera ännu fler om hur viktigt det är att man väljer individers rättssäkerhet, frihet och privatliv före rädsla för terror och förlorade inkomster.

Uppsala är lite av våra idoler med sin valstuga, och vi vill naturligtvis göra som dem!

Men först var vi tvungna att ha tillstånd. Tvärtom vad folk tror vill vi faktiskt följa de flesta av samhällets regler så att det blir ordning. Vi betalar gärna för oss också.

I den här historien har vi betalat för att ansöka tillståndet, som det ett tag såg mörkt ut att få. Vi får fortfarande inte finnas bland de etablerade partierna, utan får hålla oss på avstånd. Efter en hyfsat nervös väntan fick vi i alla fall beskedet att “Ja, ni kan få vara på skolgården, men håll er på gungorna, inte på fotbollsplanen med inne-gänget”. Vi ser det som en styrka. Vi kommer att ha en bit av centrum för oss själva och vi ska se till att synas!

Det kan ju även vara skönt för den osäkra väljaren att inte behöva överösas av olika partier från olika håll, utan lugnt kunna prata med ett parti som är sansat nog att hålla i hatten när det blåser hysteri från alla håll. Jag syftar då till att de andra partierna gärna använder rädsla som slagträ i sina debatter. Rädsla för terrorister, pedofiler eller fildelare som tar mer än de ger. Vi ställer oss frågan hur stort hotet egentligen är, och vad man är beredd att offra i striden. Ibland är det inte värt att bomba en hel stad för att någon säljer knark i ett gathörn.

Anders Lindbäck skriver på sin blogg:

Så den 21 augusti kl 12.00 så börjar vårt tillstånd och den 21 augusti kl 12.00 så kommer vi börja att bygga vår valstuga på Hantverkargatan 10 i Västerås. Det blir en byggsats av trä och den tänker vi måla lila med vita knutar så den ser ut som en typisk svensk piratsommarstuga.

Vi har redan skapat historia genom att få tillståndet. Nu skall vi skapa historia genom att vinna valet och komma in i kommunfullmäktige.

Välkommen till första hammarslaget som slås av hemlig välkänd piratpartist vilket startar byggnationen. Hjälp oss bygg valstugan som för oss in i Västerås kommunfullmäktige, Västmanlands landstingsfullmäktige och Sveriges riksdag.

Låt oss återigen skapa historia!

Jag instämmer, och vill gärna se att alla pratar om Piratpartiet igen!

På lång sikt är det så mycket vi vill göra. Här är en video som presenterar en del av det: