Jag tittar på Politometern och ser att det politiker nu verkar blogga om är taktik och statistik. Ja, det kan ju vara intressant att nörda ner sig i, men bara om man faktiskt kan dra några vettiga slutsatser av det.

Expressen har dragit slutsatsen att “400 000 osäkra väljare avgör” i valet.

Peter Andersson funderar på om Moderaterna har någon chans efter att Fredrik sommartalat.

Kent Persson pratar procentenheter fram och tillbaka mellan rött och grönt.

Själv är jag nu inte så intresserad av om det blir fortsatt sänkta skatter och höjda avgifter eller om det blir sänkta avgifter och höjda skatter. Pengar kommer det gå åt i alla fall.

På det stora hela är jag trött på att höra debatter som verkar grunda sig på att det bara finns två alternativ i valet. Att allt handlar om blockpolitik och att resten av frågorna inte finns.

Jag tycker det är viktigare att se till så att vi inte ändrar grundlagen till oigenkännlighet. Jag tycker att det är viktigare att vi ser till att inte rättsäkerheten urholkas, och att inte demokratiska värderingar slängs ut med badvattnet.

Nåväl, Övriga Partier har ju tydligen ökat kraftigt på sistone, möjligen för att fler bestämt sig för Piratpartiet. Det är något att hoppas på. Och alla ni som brukar skippa att rösta; om vi får era röster kan vi göra verklig skillnad!