Gratisreklam! Så hemskt…

Tydligen har Ica inte riktigt koll på när saker och ting ska släppas. Enligt Aftonslaskan har då vissa Ica-butiker sålt ”succefilmen” ”Snabba Cash” för tidigt.

Följden blev att filmen kom upp på TPB tidigare än väntat, och… ja inte vet jag. Jag hörde talas om filmen antar jag, för det stod om den i tidningen. Jag lever väl under en sten eftersom jag inte hade koll på ”succéfilmen”.

Jag tvivlar på att de som nu fick chansen att se filmen i rippad version ändrar sina köpvanor speciellt. Är man så sugen på att köpa filmen gör man nämligen ofta det trots att man redan tankat den. Om det nu inte var så att man efter att ha tankat filmen insåg att den inte var så bra.

Dåliga filmer, spel och musik har nämligen en stor chans att skadas av fildelning. Folk får en chans att se hur dåligt det är, och röstar sedan med plånboken. Detta är naturligtvis väldigt dåligt för den som vill livnära sig på att prångla ut grejer med lågt underhållningsvärde. Däremot är det bra för konsumenten, och bra för den som producerar kultur med hög kvalitet, eftersom samma konsument har mer kvar på nöjeskontot när hen hittar nästa kulturenhet.

Aftonbladets rubrik är helt enkelt väldigt hysterisk… som vanligt.

Flattr this!

11 reaktioner till “Gratisreklam! Så hemskt…”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Pingback: Piratbloggar
 3. För det första så var ’Snabba cash’ helt värdelös. Är det en trettonårig praktikant som klippt filmen? Och för det andra så kan vi snacka gratisreklam här!… ;o)

  Jag håller med dig om att piratkopiering till stor del är ett kvalitésfilter, dåliga produkter blir bortsorterade och bra får sedermera pengar i form av ett biobesök eller ett DVD-inköp.

  //Zac

 4. Med tanke på att ingen av mina vänner nämnt filmen för mig tidigare tror jag lixom inte riktigt på konceptet ”succefilm”… 😉

  Och det är faktiskt ett problem att de som tidigare kunde livnära sig på att prångla ut skit inte kan det längre. Tomma tunnor skramlar som bara den, tyvärr.

 5. ”Snabba Cash” är svensk? Med tanke på svensk films usla rykte torde det göra varken från eller till när eller var den släpps. Jag har inte hört talas om den… Nå, hursom. 🙂

  Jag kommer osökt att tänka på Amanda Palmer’s senaste skivsläpp. Hon listar i en bloggpost hur man kan få tag på hennes musik där ett av de *bästa* sätten är att ladda ner det utan att betala, *värst* är att inte lyssna på musiken alls. Framför allt ber hon att man sprider ordet, eftersom hon inte har en PR-maskin i ryggen. Hon är helt beroende av att folk tycker det hon gör är bra, och det verkar vara så hon vill ha det. Vill man betala så kommer man göra det, liksom.

 6. det är inte bara ICA som har missat. Jag och sofie var på den lokala konsum här i hellsund och där fanns filmen. När jag gick hem sen o kollade på sidor fanns den ingenstans o release 21da.

 7. Halvhyfsad bok och totalt värdelös film. Faktum är att jag aldrig skulle köpa en film som jag har tankat, och jag sätter inte gärna min fot i en biosalong om jag slipper. Kanske är jag relativt ensam om att inte köpa efter att ha tankat, eller finns det någon statistik som är oberoende vad gäller detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.