Bra artikelskrivare

Bra artikelskrivare

Eftersom jag varit lite offline på sistone såg jag denna debattartikel av Hanna först nu. Utomordentligt bra förklarat, tycker jag.

Själv brukar jag säga att demokratin är så viktig att det inte spelar någon roll vad jag väljer i en falsk demokrati, utan jag måste i nuläget rösta på det enda alternativet som värnar demokratin och våra rättigheter.

Men det är ju dessutom så att det inte är alltför stor skillnad mellan blocken längre. Inte i realiteten. Det är mest i grundläggande synsätt. Vill man hjälpas åt så att alla har mat på bordet och de rika har lite mindre röstar man rött, vill man istället ha frihet att göra vad man vill med sina pengar röstar man blått.

I verkligheten skiljer det dock inte många pengar i plånboken. Fast jag verkar ha fått den där extra tusenlappen i plånboken nu, känns det som. Men det känns mer som att det beror på att jag nu är anställd och inte försöker driva ett företag i Norrland på ett dåligt sätt.

Men just nu känner jag faktiskt att jag kan offra lite pengar hit eller dit för att säkerställa att vi nästa mandatperiod har ett styre som ser till att inte blint springa åt det håll stora företag med mycket pengar viftar med “jag förlorar alla mina stackars pengar”-flaggan, utan faktiskt försöker bygga hållbara alternativ för hur kulturskapare ska försörja sig utan att kriminalisera resten av befolkningen (och då i synnerhet de som har intresse av just sådan kultur).

Och om inte det är skäl nog kan jag offra lite pengar hit eller dit för att slippa få fler lagar som kränker mig som människa.

Jonas kommenterar på VLT:

Utan att du är misstänkt för något, får FRA:
*lagra uppgifter på vilka sidor du besöker
*lagra uppgifter om vem du kontaktar och hur ofta, vare sig det rör sig om sms, mejl eller telefonsamtal.
*registrera din sexuella läggning, politiska tillhörighet och religiösa åskådning.
*sälja dessa uppgifter till främmande makt (även diktaturer).

De flesta vanliga svenskar kommer aldrig märka av det här… men vi har gjort ett avgörande avkall på demokratin, i syfte att öka “säkerheten”. Det är som att laga en trasig säkring med en spik. Man riskerar att hela huset brinner ned nästa dag.

Kolla stoppafralagen.nu.

Att sedan patentsystemet inte fungerar och behöver göras om är ju ytterligare anledning, men inte orsaken till att jag blev pirat.

För mig finns det bara ett alternativ så länge båda gammelsidor är dåliga val. Rösta Pirat!