Tankar på ett tåg

Efter en trevlig dag med släkten är jag nu på väg hem. Slut som vanligt. Jobb imorrn. Helgerna är alldeles för korta. Jag fortsätter säga att jag behöver semester.

Men egentligen behöver jag kanske vettigare vardagar. Mamma sa åt mig att jag gjorde allt forserat. Att det märktes att jag var stressad. Jag köpte tex fel biljett på stationen, så resan hem blev onödigt dyr.

Jag har slutat planera in mer än en sak per dag. Ska det schemaläggas två aktiviteter går det åt två dagar. De dagar jag inte gör någonting mår jag dåligt. Det är så mycket som ska göras och läsas. Det dumma är att städning ingår i min lilla en sak per dag-pryl.

Egentligen ingår även matlagning, men min kropp fattar inte och blir hungrig iaf. Idag fick den en wopper junior p[ centralen. För jag orkar INTE laga mat när jag kommer hem.

En sak per dag gäller alltså vardagar. när jag säger att jag inte har gjort någonting har jag ”bara” jobbat en hel dag och sedan slöat framför datorn. Ibland ingår skype-läsande och planerande i ”inte göra någonting”. Sådant kan man bli lite trött av.

Klara funderade på om jag var såhär, men jag tror jag helt enkelt bara är stressad.

Fast… normala människor klarar väl av att göra något efter jobbet varje dag OCH hålla ordning hemma? Bleh. Hur får man ordning på allt? Och hur gör man så att minsta lilla tvekan om ifall något ska hinnas med inte halvt ger en infarkt?

Kallio anmärkte på att jag har Pirat-märken på allt och faktiskt lever och andas Piratpartiet vart jag går. Borde jag sluta med det och vara mig själv några dagar i veckan? Förr eller senare kommer jag behöva vardagsfritid. Eller en städerska… =P

Flattr this!

7 reaktioner till “Tankar på ett tåg”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Jag har dammsugarrobot. Den hjälper mig en hel del.

  Roomba.

  Man kan sätta den på schema, att städa lägenheten ett rum i taget vid ett visst klockslag varje dag. Eller bara på vardagar när man är borta.

  Det är lite som en diskmaskin — den gör inte allt, men 95%, så att man orkar göra resten själv.
  .-= Rick Falkvinge (PP)´s last blog ..Affischer på öarna =-.

 3. För några år sen när det var riktigt mycket så fick jag tipset att stänga av 10-15 minuter varje dag. Inget internet, ingen mobiltelefon – man kopplar helt enkelt ner och bort sig så ingen kan få tag på en och bara är.

  Jag klarade inte av att göra det varje dag, utan tog nån helg i månaden (eller varannan månad) där jag kopplade ner på fredag kväll (ingen dator, ingen mobil, ingen fast telefon) och var offline i 18-48h. Funkade väldigt bra för mig i alla fall. 🙂

 4. Rick: Jo, en sån har jag tänkt på att skaffa, vet du! =)

  Janne: Gills det om man inte är uppkopplad när man cyklar till och från jobbet? 😉

  Annars hade jag tänkt stänga av här snart nu för att städa lite…

 5. lol
  Det är ju upp till dig – inte som om nån har satt upp ett regelverk för sånt här. 😉 😀
  Men är du verkligen helt nedkopplad när du cyklar? Även mobilen?

 6. Normala människor klarar INTE av att göra saker efter jobbet varje och och hålla ordning hemma. Fast det beror kanske på vad för slags jobb man har och hur ansträngande andra saker man gör. Jag tror mer på att småpilla lite här och lite där alltsomoftast, särskilt när det gäller ordninghållandet, så blir det inte ett så tröttande projekt när man väl måste göra det.

  Man kan bara göra så mycket som man kan göra, sedan kan man inte göra mer. Och man ska fan inte skämmas om det inte är så mycket som man skulle önska eller vilja. Sånt förändras dessutom över tiden.

  Med andra ord: Ta hand om dig, hörredu. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.