Jag vill ha Filezilla

Jag får tydligen inte installera mitt favvis-ftp-program på min ubuntu-maskin. Varför inte det nu då? Är det för att datorn är för gammal eller är det för att jag har fel version på nån liten fil eller är det tillverkaren som helt enkelt bara inte tycker om mig?

Här är felmeddelandet jag får. Nån som vet nåt sätt att komma runt det?
nehe

Flattr this!

10 reaktioner till “Jag vill ha Filezilla”

 1. Mysko felmeddelande. Jag skulle rekommendera att prova dra in det via synaptic istället, då jag tycker att Add/Remove-funktionen har en tendens att fördumma eventuella felmeddelanden lite för mycket. Synaptic (eller Aptitude i CLI) som har mer direkt interaktion med pakethanteringen är bättre på att förklara eventuella fel.

  Kolla också så dina repos inte råkat få för 64-bitars. Ingen aning hur eller varför det skulle kunna hända, men isf skulle den definitivt klaga på arkitekturen.
  .-= isecore´s last blog ..The Right To Individuality =-.

 2. Felet borde betyda att programmet inte är kompilerad för vanliga intel-processorer (i386), utan antagligen är den kompilerad för 64-bit processorer eller Intel Itanum (VLIW-processorer, finns i servrar och så).

  Men det verkar helt underligt att programmet finns för 64-bit men inte för vanliga processorer. Intel 32-bit borde vara typ 99% av alla processorer i världen.

  Måste vara någon sorts inställning du fått till eller så. Vet inte om det kan vara till någon hjälp. Men hmmm.

 3. Blev lite konstigt inlägg förut.

  Finns en version för debian 5.0 (Lenny) på filezillas hemsida, vet inte om
  den går att installera på ubuntu. Annars finns gftp t.ex.

 4. Ingvar: Jag har testat gftp. Någonting är fel med den, för när jag ska föra över många filer verkar den casha allt först, men sedan tar minnet slut eller något och programmet stänger ned sig. Att föra över filer en och en är inte intressant.

 5. Vidde Says:
  October 8th, 2009 at 11:54 am

  Ingvar: Jag har testat gftp. Någonting är fel med den

  Som med allt annat.Novell, kan troligen inte locka in dig på CLI
  Testade du länken jag postade? Filezilla för debian 5.0 (Lenny)

  Använder själv inte ubuntu eller linux så mina råd och dåd kanske inte passar damen eller OS:et

 6. Vidde Says:
  October 8th, 2009 at 2:19 pm

  > Har inte testat då jag inte sitter vid Ubuntu-datorn nu

  OK….ingen panik nu….Ta det eftersom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.