Microsoft tror att PP är mot innovation. Eller ett hot i alla fall. Så är det inte.

Faktum är att nuvarande lagstiftning gör det mycket svårt att vidareutveckla något man tycker är bra men kunde bli bättre. Det är bara det företag som har rättigheterna till produkten som kan göra det.

Om jag skulle kunna ta saker i Windows som stör mig, ändra på dem och sedan ge mina vänner (och ovänner, jag skulle antagligen lägga upp det hela på min hemsida) min uppdaterade funktion, då skulle jag bryta mot ett gäng lagar och Microsoft skulle vara arga.

Så ja, eftersom jag vill ändra på detta är jag ett hot mot Microsoft. Men inte mot innovation.

Microsofts styrka har alltid varit att de är bäst på entreprenörskap. Att sälja mest enligt de spelregler som finns. Därför är deras operativsystem så stort. Inte för att det är bäst. Nästan alla jag känner är lite arga på Microsoft för att de styr och ställer över ens dator mer än de borde. Och ingen får ändra på det.

Själv använder jag Ubuntu på den här datorn. Det är gratis, och man får ändra i det. Inte är det svårt att använda heller, jag tycker det är lättare att hantera än windows, faktiskt.

Det Microsoft behöver göra för att hänga med är att anpassa sig till den nya tid vi lever i. Där det inte är konstigt eller fel när någon vill vidareutveckla något. Att vidareutveckling kan vara ett hot mot innovation är ju bara dumt. Vidareutveckling gynnar samhället i stort. Hur man sedan väljer att dra nytta av det är upp till var och en.