Fildelning och terrorism brukar ofta användas nu för tiden för att införa lagar som bara verkar dumma tills det förklaras att de är till för att jaga terroristerna eller fildelarna. Efter lite ytterligare granskning eller tankearbete verkar de bara dumma igen, men en del hinner inte så långt.

Nu läser jag att det i Storbritannien kommer att bli olagligt att ta kort av poliser. För att man inte ska få kartlägga dem. För att de förstår att kartläggning kan vara något dåligt.

Befolkningen har de däremot inga problem att kartlägga.

Jag undrar bara på vilket sätt de ska hantera alla de övervakningskameror de satt upp som kartlägger alla på offentlig plats. Men de kanske undantas då de ju inte är till för att agera terrorist utan för att ta fast brottslingar?

På det hela verkar det ganska ogenomtänkt.