Igår läste jag till min fasa att Hadopi-lagen röstats igenom i det franska parlamentet, vilket kan innebära att illegala fildelare i framtiden stängs av från internet.

HADOPI är en riktigt dålig idé, och verkar härröra från människors okunskap om hur integrerat internet är i vårt samhälle. Själv skulle jag bli lika handikappad som när jag var liten när det gäller att ta reda på information. Jag hade nämligen sjukt svårt att hitta människor med liknande intressen och aktiviteter i samhället som jag ville vara med på. Mina föräldrar ville inte ha lokaltidningen, och jag förstod inte att det var i den mycket (men inte all) information fanns.

Att stänga av människor utan domstolsbeslut från något så samhällsnyttigt är så idiotiskt och elakt att jag saknar ord just nu.

Misstanke om brott kan uppstå lite hur som helst och beror ibland på hur folk drar slutsatser av den information de har. Nyheter24 drar lite smått hysteriska slutsatser efter att ha läst vår EU-strategi. Eftersom det finns möjlighet att samarbeta med vissa grupper som är för legalisering av diverse anses vi ha anammat samtliga av deras frågor och gjort dem till våra egna. Det stämmer naturligtvis inte riktigt.

Att man samarbetar med någon för att få igenom sina egna viktiga frågor innebär inte att man aktivt tar ställning för de andras frågor. Och det är för tidigt att spekulera i vilka överenskommelser som kommer att göras när grupperingarna ska ske i parlamentet. Vi vet för lite om hur många mandat de olika grupperna kommer att ha.

Om du fortfarande undrar varför man ska rösta pirat i valet så kan du läsa en grundlig genomgång av några av orsakerna här.

EDIT: länk