Eller åtminstone finns det väldigt många Piratpartister här. Igår samlades vi på stora torget för att dela ut lite foldrar och flygblad. Vi blev 10-20 stycken som fyllde centrum med vår närvaro. Några mötte upp efter att vi delat på oss och fick foldrar att dela ut av partikamrater, så det var svårt att räkna.

Till min stora glädje verkade det som att många var nyfikna på Piratpartiet gärna ville läsa mer. Inte så många verkade vilja prata.

En kvinna sa åt mig att “Det där är bara för ungdomar”. Jag blev jätteglad att jag fick chansen att förklara att ett kontrollsamhälle påverkar alla, oavsett vad orsaken är att införa det. Terrorism eller olaglig fildelning. Det spelar ingen roll. Tar man bort min integritet är jag av med den oavsett om de haffar alla terrorister eller inte. Och alldeles oavsett om jag är terrorist eller inte.

Klockan 18 intog vi Pitcher’s och drack någon öl tillsammans och pratade om både politik, strategier och sex och samlevnad. Sånt som händer när man fått i sig lite, tydligen.

Det hela var väldigt lyckat och trevligt och vi fick även påhälsning av Mab som hade vägarna förbi. Som mest var vi 22 stycken runt bordet vi dragit ihop.

Vi planerade lite om den 16:e, då det är Västerås Barnfestival. Vi har riktigt mycket idéer, och det kommer bli en riktigt bra dag! Mer information kommer inom kort.

Så länge träffas vi nästa vecka samma tid, samma plats och gör om hela grejen. Antagligen blir det Piratfika i helgen också. UP Västerås kommer att informera om det.

Yarr! 😉