Igår på stan fick jag frågan varför man ska starta ett eget parti för enskilda frågor. Vore det inte bättre att påverka de partier som redan finns inifrån?

Ja, det kan man ju göra. Man kan jobba i tre år för att försöka påverka ett av partierna att tycka som man själv. Sedan kan man fortsätta med att försöka påverka resten av landet genom det partiet.

Risken med det är att man gång på gång får se sina frågor bortprioriterade eller bortkompromissade till förmån för frågor som är viktiga för andra i partiet.

Piratpartiet är de enda som inte kommer att kompromissa bort de frågor jag anser är en förutsättning för att demokratin ska fungera alls. Jag kan inte ens tänka på andra frågor förrän jag känner mig säker på att våra makthavare inte kommer att montera ner rättssäkerhet och personlig integritet. Våra medborgerliga rättigheter måste bevaras. Brevhemligheten kan inte avskaffas för att en högljudd industri kräver det. Eller för att det finns terrorister.

Genom att gå med i och rösta på Piratpartiet gör jag min röst hörd på ett sätt som inte går att ignoreras. När vi får mandat i EU-parlamentet måste de lyssna på oss. Och det sänder en tydlig signal. En signal om att detta är frågor som är viktiga för folket. De som styr i en sann demokrati.

Genom att höras, synas och ta mandat påverkar vi långt mer än vi någonsin kunnat göra genom att gå med i ett av de partier som har motsatta ståndpunkter mot sina ungdomsförbund.

Sedan kan man också fråga sig varför i all fridens namn jag skulle vilja gå med i ett parti som har motsatt åsikt mot vad jag har angående det jag tycker är viktigast. Går jag med stödjer jag dem. Jag vill stödja det parti som tycker som jag.