Usch… Det känns olustigt i magen när jag läser sånt här.

Inte för att jag är orolig för mig själv, utan för att jag känner att nu börjar häxbränningarna. Återigen undrar jag varför de inte bara bygger en mur runt landet och kallar det fängelse. Så har man låst in kulturspridarna.

Hela artikeln igenom känner jag bara att det är en massjakt på… vad? Vanliga människor, liksom.

Och frågorna haglar runt mig. Hur skyddar jag mig? Hur skyddar jag min familj?

Människor känner sig jagade och otrygga. Och jag känner inte igen mitt land. I mitt land känner inte människor på det sättet inför lagar som regeringen stiftat.

På något sätt kändes det aldrig som att detta skulle bli verklighet. Piratpartiet hotade de etablerade partierna tillräckligt i förra valet för att de skulle skriva in luddiga formuleringar om att “inte jaga en hel ungdomsgeneration” i sina partiprogram.

Jag trodde inte på Ägget när han sa de orden i debatterna. Lika lite som jag trodde på honom när han sa att jag skulle få en extra tusenlapp. Men på något sätt kändes det ändå inte som att det skulle gå att stifta lagar som det fanns ett så massivt motstånd bland befolkninen mot.

Vad hände med folkstyret i detta land? Vem är det som styr om det inte är folket? Pengar? Är det så vi vill ha det, eller ska vi göra något åt det?