Eftersom One.com beter sig lite klantigt för det mesta mailade jag dem angående .se-domänen såhär:

Hej!

jag har fått ett mail från er där ni skriver att avtalsvillkor måste godkännas. Det står bland annat att “- Du betalar endast 119,00 SEK (SEK 95 ex moms) per år – du sparar 56,00 SEK” Är det för hela webbhotellet?

Vad händer om jag ångrar mig efter att jag (som inte äger domänen utan endast är kontaktperson på kontot hos er) klickat på länken i mailet?

Om jag vill flytta min domän till loopia som är billigare än er, hur gör jag det på bästa sätt om jag gör det nu? Kommer ni hjälpa till efter 9:e mars om jag vill flytta domänen men ha kvar webbhotellet?

Hur lätt är det att byta namnservar/peka sin domän genom ert gränssnitt? IIS har ju haft en ganska klar struktur för det hela.

Sen vill jag peta lite på era webbutvecklare och snälla göra rutan för inmatning av denna text på https://www.one.com/sv/support lite större (Eller gör texten mindre så man får plats med fler tecken)! Man ser ju inte vad man skriver om man inte först skriver allt i notepad. Alla kanske inte tänker på det.

Johanna

Deras svar:

Hejsan!

Nej, det är för själva domänen. Du kommer inte kunna ändra namnservrarna alls hos oss. Däremot ska det vara ganska lätt att flytta domänen.

Om du väljer loopia men har oss som webbhotell måste du återkomma varje år då vi skapar en faktura för domänen även om den inte ligger hos oss.

Med vänlig hälsning / Best Regards

———————————-
One.com

Web-site: http://www.one.com
———————————

Behöver jag skriva något mer?