Hej,

Eftersom jag inte fick svar på alla frågor blir det lite tjatigt här. Vad händer om jag ångrar mig efter att jag (som inte äger domänen utan endast är kontaktperson på kontot hos er) klickat på länken i mailet?

Jag gissar att “ganska lätt att flytta domänen” innebär samma förfarande som för tex .com-domäner då man behöver en epp-kod osv. Hur får man tag på den från er?

Vad tråkigt att ni inte erbjuder ompekning som de flesta andra webbhotell gör. Måste jag alltså flytta domänen klart innan jag kan peka om den om jag skulle vilja byta webbhotell?

Sen vill jag peta lite på era webbutvecklare och snälla göra rutan för inmatning av denna text på https://www.one.com/sv/support lite större (Eller gör texten mindre så man får plats med fler tecken)! Man ser ju inte vad man skriver om man inte först skriver allt i notepad. Alla kanske inte tänker på det.

Johanna

One svarar:

Hejsan.

Det stämmer, man flyttar domänen precis som en .com med EPP-kod osv. Om ni godkänner avtalet och sedan ångrar er så räcker det med att ni godkänner en annan operatörs avtal för samma domän, så hävs det avtal vi ingått med er. Det krävs dock att ni gör det innan första mars.

Nej, du behöver inte ha flyttat domänen klart innan du kan göra ompekningen. Om webbhotellet är uppsagt så kan du be oss peka om domänen mot en annan host. Så det räcker med att du säger upp webbhotellet.

Jag är helt enig med dig angående textrutans storlek. Jag tar upp det på vårt nästa personalmöte här, och hoppas på att få gehör.

Råkade också lägga märke till att du skriver att Loopia kommer vara billigare än oss i ditt första mail. Såvitt jag vet kommer vi att vara 20kr billigare än Loopia per år för domänen om man är privatperson och 45kr billigare per år om man är företag. Ha en trevlig kväll!

Med vänlig hälsning / Best Regards

———————————-
One.com

Web-site: http://www.one.com
———————————