Med anledning av att IPRED är en så fruktansvärt dålig lag så är det dags för dem som inte gått med i piratpartiet ännu att göra det. Det kostar ingenting och du gör det här.

Själv tröttnade jag på hela fildelningsjakten såpass att jag beslutade mig för att göra precis så som skivindustrin verkade vilja. Sluta tanka musik olagligt.

Det har gått ganska bra. Nätet visade sig vara fullt av musiker som faktiskt ville att jag skulle tanka deras musik och lyssna på den. Alla genrear. Last.fm blev snabbt en favorit även då de spelar kommersiell musik. Mest för att jag inte själv behöver välja musik aktivt utan bara kan ange vilken typ av musik jag vill höra och sedan flyter det på av sig självt.

Jamendo är helt underbart när man väl hittar rätt, för det kan vara lite rörigt. Men jag upptäckte Rob Costlow genom den sidan och det är nästan så jag funderar på att skicka honom pengar. Najs musik, lixom.

Så när det gäller musik dräller det av gratis, lagliga alternativ. Jag hoppas skivindustrin är nöjda med det. Inte för att jag tror det, men nu för tiden handlar det mest om film, känns det som.

Där verkar det inte finnas samma utbud. Inte för att jag verkligen letat, utan för att jag bara inte tror det. Om någon har bevis på motsatsen ska jag vara den första att hoppa på det tåget också. Inte för att jag tänker sluta gå på bio och köpa film. Det är alldeles för roligt och värt pengarna. Men jag är ju en sån där ondskefull pirat som gör att industrin blöder, har jag hört.

Apropå alltihop så sitter jag och försöker komma ihåg vilken den upprörda och roliga minister var som ville visa de hemska fildelarna att kopiering är stöld genom att gå in och kopiera persondata och sedan komma åt deras personliga bankkonton och registrera om deras bilar på sig själv. Som slutkläm ville han sno piraternas debattartiklar och skriva sitt eget namn på för att se vad de sa då, minsann.

Jag log och tyckte att om en pirat skrivit något han vill sätta sitt namn på och ge till tidningarna så är nog piraten den första att applodera, skulle jag tro. Att ta någons fysiska saker mha tekniken kan inte likställas med fildelning av uppenbara skäl (om någon inte förstår det, kommentera så förklarar jag. Men tills dess utgår jag från att det inte behöver förklaras), men när det gäller immateriella ting som kultur och artiklar är det på ett annat vis.

Min reaktion var att den här mannen kan inte kommunicera med den här generationen därför att han inte förstår att vårt sätt att se på ägande är helt annorlunda än hans. Skapar vi något digitalt blir vi glada när folk hittar och uppskattar det. Vill vi ha betalt ber vi om det. Av den vi tycker bör betala.

Min chef frågade mig om hur min musik låter, apropå det (bara som ett konkret exempel). Det finns en topplista här till höger, och i normala fall ligger Diplomatic alien överst, men någon har tydligen tyckt annorlunda, så enligt den enorma skara människor som besöker min sida dagligen faller numera rösten på att Black hole är bäst. Rösta själv om du inte håller med.

EDIT: nu kan du läsa ett lite mer strukturerat inlägg på piratpartiet.se om varför du ska gå med. Du har väl gått med nu då? 😉