Razamoda tipsar om tävling hos cafe.se där man kan vinna rocken som den deprimerade mannen på bilden har på sig. Jag tog mig friheten att sno bilden från deras blogg.

Och så kan man ju fundera över varför han ska se så ledsen ut? Är det coolt? Typ lite emo-aktigt sådär? Är han ledsen över att det är lågkonjunktur redan? Det var ju trots allt inte alls många år sedan Semlan (aka Göran Persson) stod och försäkrade att det gick bra för sverige. Och folk var glada och tittade förväntansfullt i sina plånböcker.

Men trots att de shoppade för glatta livet så var det ändå på något mystiskt vis ganska mycket månad kvar i slutet av lönen.

Och nu är det lågkonjunktur igen. Attans!

Han ser ju faktiskt lite sån ut, killen på bilden. En sådan där vars humör hänger på konjunkturen. Han har säkert aktier som inte alls går bra. Men hallå! Det är rea nu, bara att shoppa, grabben.

Jag tänker köra på kollegan Stefans linje; “Om jag ignorerar lågkonjunkturen kommer den säkert inte påverka mig alls. Och förresten är det ju nu man ska köpa aktier för de är billiga nu.” Det där sista kommer jag inte ihåg om det var han eller jag som sa, men jag minns att vi var överens!

Man skulle också kunna tänka sig att hela bilden är arrangerad, och att fotografen ville ha det precis sådär eftersom han eller hon såg den blivande bilden som ett konstverk, och för att konst ska beröra kan man kasta in lite ledsamhet eller smärta och så lyckades man enkelt med det.

Man kan också tänka sig att jag grubblar för mycket på ovesäntligheter istället för att försöka vinna den där rocken åt någon manlig bekant som skulle se mycket mindre deprimerad ut om han hade en ordentlig figursydd rock…