Idag efter jobbet har jag hållit mig i verkligheten. Det skulle ju spelas innebandy. Jag borde nog levlat mina runningskills på Vidde, för jag hann ju nätt och jämt hem från jobbet så att jag kunde köra mig och Per till Emausskolan. Eller skaffat ett mount. =)

Det gick väl sådär att spela. Jag led av dåligt självförtroende och kände mig som att jag inte kunde någonting. Så är det ju inte, men när man gjort något så mycket bättre en annan gång blir man ledsen och sur när man inte riktigt är med.

Jag var inte med idag. För jag hann ju inte käka, och sovit har jag ju inte gjort. Och så har jag nog ätit felaktigt tidigare. Åt choklad till kvällsmat igår, för jag orkade inte fixa nån mat. Eller jag tyckte inte att jag hann, för jag hade så skoj med Lwani… =)

Idag blev det mosbricka från OK till kvällsmat. Jag kommer inte ha några pengar kvar om jag fortsätter lata mig med maten! Mjaja, löning idag, juh.

Annars tycker jag att jag lyckats hålla mig borta från Matrix-känslan fruktansvärt länge nu. Den där känslan där man inte känner att man lever. Den där man känner sig som att man kopplat på autopiloten på sitt skal, men att själen sover eller nåt.

Jag har funderat över hur jag lyckats.

Det kan ha med att göra att det har hänt så mycket i mitt liv de senaste åren. Jag har lixom sett till att hålla mig sysselsatt så att jag inte haft tid att tappa bort min själ.

Eller så kan det vara det faktum att jag lagt mig till med att fråga migsjälv var jag är med jämna mellanrum. Jag satte igång med det när jag flyttade till Jokkmokk, tror jag. För det var lixom så stort, så jag kunde inte förstå det. Så med jämna mellanrum var jag tvungen att reflektera över var jag var någonstans.

Och saker och ting blev liksom mer och mer verkliga. Så jag har bara fortsatt. Mest när jag gör något jag tycker är roligt att jag gör.

Fast ibland funderar jag om det är normalt att ställa sigsjälv frågor om och om igen för att hålla sig kvar i verkligheten. Jag vet inte riktigt, men det kanske inte är dåligt iaf.

Nu ska jag och Lwani leka en liten stund innan jag sover.