Läs här.

Tro inte att jag är full av skadeglädje och “vad var det jag sa”-känslor nu. Även om det var min första reaktion.

Nej, jag tycker faktiskt att min mor borde fått en lättnad. Hon har faktiskt varit med och byggt huset hon bor i. Det var inte gratis. Sedan har hon löst ut min far ur det. Nu när grannen huggit ner träden runt sjön (av typen al, som annars hade hindrat övergödningen av sjön) har sjöutsikten blivit bättre, så jag vet inte om hon måste betala för den. För det höjer ju taxeringsvärdet.

Man kan å ena sidan vara avundsjuk för att hon bor så fint. Å andra sidan kan man komma ihåg att hon skaffat sig allt själv, för egna pengar och eget arbete. Hon är trött på att arbeta så mycket och hon trodde på de vackra löftena.

Det skulle ha varit rättvisare om jag hade haft fel. Om löftena var sanna och det man röstade för faktiskt hände.

Som det är nu tappar man ju lixom tilltron till det demokratiska systemet. Varför ska vi rösta om de vi röstar på inte talar om vilka de är? Hur ska vi kunna säga att vi har folkstyre om folket inte har någon makt?

Vore det inte billigare att bara lotta fram vinnarna i valet?

Tråkigt nog vet jag inte om det finns något bättre alternativ…

Tags: , , ,