Det har kommit en ny spore-video. Så nu kommer jag titta på den för att se vad de lagt till/tagit bort/ändrat sedan den senaste videon… Och sedan ägna resten av dagen åt att fantisera…

Näe, så illa kanske det inte är. Suget har faktiskt gått ner ganska mycket sedan jag först hörde om spelet. Men jag har bestämt att det ska köpas för riktiga pengar när det väl kommer. För sådant innoverande måste uppmuntras.

EDIT:
Det var ju inte så mycket av spelet i den videon, men en hel del intressanta frågor som diskuterades angående spel som konstform.

Will är ganska bra på att förklara bort saker, förresten. När han fick frågan om varför spelet inte såg mer realistiskt ut (det har blivit mer cartoony varje gång jag sett en ny visning av det) pratade han om att användaren skulle äga karaktärerna och fylla i med fantasin det som inte syns…

Ja, så kan man ju se det, men jag vet ju att de gör spelet mer orealistiskt för att det ska funka med hur mycket rörelser och annat skiljer sig från verkligheten. Möjligtvis också för att mildra det våld som kanske förekommer. Det är enkla principer i spelutveckling.

Men det gör kanske inte så mycket. Bara de inte går över gränsen med gulligheten, för jag vill kunna bygga läskiga varelsar också!

EDIT2:
I slutet av videon säger Will att spelet troligtvis kommer ut i slutet av året. Så vi kan hoppas att denna video inte spelades in före rapporterna om förseningen… Förr eller senare så kommer väl spelet iaf.