Jag läste en underbar kommentar på bloggregeringen. Eftersom jag håller med så tänker jag helt fräckt citera allt Anders Ramström skrev där.

Ja nu ligger miljöbilspremieförslaget tydligen färdigt och då säger jag som så här:

Minst 10.000:- från Staten till alla utan bil
Nya Alliansen tar steg för steg mot ökade klyftor, men det är kanske okej enligt deras grundfilosofi där ju mycket ska ha mer medan vissa av samhällsmedborgarna, som halkar efter relativt sett, får titta på i bästa fall.
Senast i raden av förändringar från en Allians på villovägar är upplägget med 10 000 kronor i rabatt för de mest välbeställda som har råd att köpa miljöbilar. Visserligen kan man även köpa riktigt små billigare bilar och få rabatten om jag förstått det hela rätt men dessa bilar är ju bland annat mycket krockfarligare, så vad är egentligen farligast för den enskilde, då de dör eller skadas allvarligare av småbilen än vad klimatet än så länge åstadkommer i skada.
Mitt förslag, det självklara dessutom, är istället att de som INGEN bil köper (använder eller har) ska få mer än 10 000 kronor från Staten då just dessa människor är klimatets gudagåva nr 1 för samhället. Att istället skänka pengar till dem som bryter ner klimatet genom att ha bil är häpnadsväckande sanslöst oförskämt.
Alliansens dåliga omdöme, genom den bakvända politikens samhällsbygge, ser vi här återigen prov på, då skattemedel tas från de utan resurser och ges till de med resurser som alltså redan innan dessa regler hade bättre livskvalité.
USA-inspirationen från makthavarna har nu blivit så stor att till och med USA snart börjar ligga i lä jämfört med Sverige.
Leve klassamhället, eller?

/från en leende banktjänsteman