Dagens ros går till Magnatune för att de har ett av de vettigaste sätten att sälja musik på som jag hittills sett (från dylika organisationer). Deras slogan är “we are not evil”, och efter att bara ha kollat runt lite snabbt på deras sida verkar det som det stämmer. Här är vad jag blev impad av:

* om man har köpt musiken får man använda den i en YouTube-video om man skriver ut info om låten och/eller länkar till albumet på magnatune.
* När man vill köpa ett album kostar det minst 5 dollar. Men de frågar vänligt “How much do you want to pay?” och så kan man välja upp till 18 dollar. Eller så kan man välja mellan 4 och 7 euro.

Nu skulle jag ju helst se att jag fick tanka musiken gratis och sedan sprida den vidare, men man kan inte få allt… Man kan ju trots allt lyssna hur mycket man vill på musiken på hemsidan och sprida länken till folk… Nästan samma sak?