Lite orolig

Min lilla katt är krasslig. Han har varit hängig länge, och i torsdags upptäckte vi att han verkar ha kliat sönder sig framför öronen. Så i fredags ringde jag till veterinären. Men jag har ett problem med att prata med vissa personer. Och att göra det över telefon gör inte saken bättre. Missförstå mig rätt; jag tycker veterinären här är megatrevlig och vettig. Det är bara det att jag blir nervös när jag ska prata med honom på telefon.

Så det kan hända att han totalt missuppfattade vad jag försökte säga. Han tyckte jag skulle tvätta såren med tvål och vatten och sedan alsolsprit för att torka ut dem. Micke trodde det kunde vara skabb, men jag ville inte höra på det örat.

Igår när alla var bakis började jag prata om det hela lite smått, och Micke berättade om sina teorier. Efter det samtalet blev jag väldigt orolig att min Åzkar kanske har skabb, och det gör mig helt hysteriskt orolig, för det är någoning jag inte vet någonting alls om. Vi har ju inte sådant nere i söder, så det känns bara läskigt och okänt. Dessutom blir alla mina känslor väldigt överdrivna när jag är påverkad av alkohol (även dagen efter).

Vi har hållt katten inne sedan i fredags (tycker han inte om), och Micke har lovat ringa veterinären på måndag. Jag klippte även Åzkars bakklor så att han inte ska riva upp sig så mycket om han kliar, och han ser faktiskt bättre ut idag. Vi får väl se vad som händer…

Flattr this!

4 reaktioner på ”Lite orolig”

  1. Oroa dig inte för mycket, det är snart Måndag. Är det skabb så går det oftast att få bort. Men jag vill också säga att det gått någon hudåkomma hos djuren den här sommaren. Många både hund och kattägare har köpt salva och shampoo, som jag sett, just för att lindra klåda. Det kanske är det han fått… Men ni gör nog bäst att prata med vetten imorgon.

  2. Jo, det kan vara nå klåda för jag vet många hundar (och nån katt) som fått sår och just på höst o vår kan det vara värre då det blir så fuktigt. Svampinfektioner drabbar trots allt dom lika lätt som människor.

    Och hade ni haft en skabbräv (som isse sa) så hade no gubbarna vart ute och jagat den vid det här laget, älgjakten är helig och INGEN vill ha den förstörd av en räv 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.