Alltså, jag förstår inte varför tidningarna fortfarande har webbfrågor. Idag frågar DN om jag har laddat ner film från nätet. Jag hittar ingen direktlänk till undersökningen, men här är en bild tagen på deras “framsida”:Om jag har laddat ner film? Javisst har jag det! Både Elephants Dream och Steal this Film. Och så en massa fler. Tekniskt sett kommer ju ettorna och nollorna från allt jag ser på YouTube också till min dator. Så tekniskt sett tankar jag hem dem också. Fast de är inte så lättillgängliga för mig på min egen dator.

Prylen är; varför ens ha en “undersökning” när frågan är så luddigt ställd? De har ju inte ens specificerat om man ska svara på om man laddat hem film utan att betala något eller inte! Syftet blir ju helt dolt för ALLA! Det står dessutom under resultatet att (helt riktigt) man inte kan lita på det eftersom det inte kan anses statistiskt säkerställt på något vis.

Så jag blir förvirrad. Vad vill de uppnå? Vill de att de som olagligen sprider kultur ska känna sig bättre tillmods eftersom de troligtvis tolkar frågan och svaren som att många andra tankar olaglig film? Eller vill de att jag ska ranta i min blogg om det idiotiska med att ha en sådan frågeställning? Vill de väcka en debatt som inte alls sover längre? VAD?

Och jag vet, jag tänker för mycket. =)