Vad är egentligen skillnaden? På festivaler finns det alltid marknadsstånd, tivoli-grunks (karuseller och sånt) och musik. Det gör det på marknader också. Kanske lite mer fokuserat på marknadsstånden? Fast… på de festivaler jag varit på har marknadsstånden inte stängt på natten. Det hade de här i Jokkmokk på höstmarknaden. Hmmm…

I alla fall så lyckades jag och Micke ta oss ut och kolla in marknaden idag. Vi var ju på grillfest hos Ida i fredags, men gick inte in på festligheterna på stan sedan, för vi tyckte det såg dött ut och ville inte betala 240:- för att uppleva det. Vi vandrade hem och umgicks med varandra istället. Igår tänkte jag kolla in marknaden, men vi var ju bakis och orkade inte förrän på kvällen. Då gick vi och kollade vad the fuss var om, men vi kände oss ganska malplacerade. Fortfarande lite bakis och inte direkt på festhumör. Jag hade inte klätt upp mig det minsta, och sånt kan få mig att verkligen vantrivas av någon anledning.

Idag var trevligt! Vi träffade massor med människor vi kände och hade en trevlig fika med Sara och två av hennes vänninnor. Jag köpte lite marknads-grejs som jag tyckte var värt. En matskål till Åzkar för 20 kr. Hans gamla gick sönder när jag tappade en skärbräda på den, så han behövde en ny. Den nya är blå och egentligen för voffsingar, men Åzkar äter som en häst så… Och en drömfångare för bara 100 kr! Söderut har jag aldrig sett en så stor för under 300. Och så ett litet pussel för 20 kr, som bara består av 2 träbitar, men det är riktigt klurigt att komma på hur man ska sätta ihop dem till en pyramid. Och så ett garnnystan. Jag hittade ett par stickor här hemma också (jag vet att det är strumpstickor, men man tager vad man haver), så nu är jag i full gång med att sticka mig en halsduk som inte kommer hjälpa mycket om det blir kallt. =DJag kom inte ihåg hur man gjorde luftmaskor, men tack vare denna sida kom jag igång snabbt och smidigt! Internet är fantastiskt bra… =)

När det gäller närmare rapportering av vad som hände på marknaden kan man läsa om det hela på jokkmokk.biz. Rekommenderas för intresserade!

Tags: