Bor vi i Kina?

Om man jobbar inom offentliga sektorn i Västra götaland kan man tydligen inte smurfa till Piratpartiets hemsida på arbetsdatorn (ja, det där var en länk till piratpartiets hemsida, så om du arbetar i Västra Götaland får du kolla där när du kommer hem). Censur. Olaglig sådan. Om det skett av misstag eller inte kan och kommer troligtvis att diskuteras tills alla inblandade är utleda på det. Men det är konstigt att en sådan här sak kan hända i Sverige. Tycker ni inte?

Ännu ett bevis på att Piratpartiet behövs… Wikipedia:

”Orsaken till politisk censur är att den ledande gruppen i ett land kan vilja försäkra sig om att politiska motståndare inte kan föra fram sina åsikter och därmed vinna stöd från befolkningen.”

(Jag tänkte att vi struntar i vad anställda har rätt att göra med sin arbetsdator. Censur av endast ett av de politiska partierna kan inte vara lagligt)

Tag:

Flattr this!

2 reaktioner till “Bor vi i Kina?”

  1. Det finns ett par PIRAT-kepsar kvar på ITUS fortfarande. Partiets originalmodell, till och med. Jag bär inte keps normalt, men nu är det inte länge kvar till valet så nu ska den helt klart på. Det är ju marknad och allt! Hämta en du också, för den goda sakens skull… =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.