Vuollerim 6000

Idag har det hänt mycket. Jag och mamma skulle prompt upp tidigt, för mamma ville till tenn-verkstan (eller hur den heter), men vi var inte säkra på att den var öppen på lördagar. Det var den inte. Vi gick en promenad i skogen istället. Vi hittade en lagom slinga häromdagen som tar 45 min – 1 h. Sedan badade vi. Jag badade jääättelänge! Jag tog säkert tre stycken simtag innan jag for upp igen. =)

Sedan kom vi till slut iväg till Voullerim och stenåldersmuseet. Det är lustigt. Alla jag tagit dit har förundrat frågat ”Är det bara det här?”. Jag tycker det finns ganska mycket att se där, och de gör ju några halvhjärtade försök att aktivera turisterna. Jag tycker att det vore bra om de ordentligt placerade alla som kommer i en grupp och gick på dem lite mer så att de provar saker och ting. Folk vågar nämligen inte. Min mamma testade kläder iaf! Och jag gjorde ett halsband med ben från typ älg eller ren (det stod ”älg eller ren” vid lådan) och nån fisk (lax tror jag, jag kollade inte så noga). Det vart ganska bra i sin enkelhet.

Tags:

Flattr this!

4 reaktioner till “Vuollerim 6000”

  1. Det där är ett vanligt problem med folk på muséer tror jag. Ett ”museum” har alldeles för länge varit associerat med ”se men inte röra”-filosofin, så besökare blir helt handikappade när nåt museum vill att man ska delta i utställningarna och både ha kul men också lära sig lite. Då får man börja skyffla runt besökarna som boskap, och ändå blir det ganska handlingsförlamat.

  2. Ja, det är definitivt ett problem! Det känns ju som att de man tar dit inte får uppskatta utställningen som de borde…

  3. Men den där bilden är -hursomhelst- väldigt skön och fin på maggan ^^ Bra tagen! Var det du eller jag som tog den johanna? *tänker* Haha. =D
    / diademprinsessa^

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.