Innan man läser nyheten ska man läsa detta warpdrive-citat. Jag utgår från att anakata är en av dem som driver TPB, då det verkat som det i tidigare citat. Som han säger är det konstig slutsledningsförmåga hos utredarna… Jaja, de kanske bara följer alla tänkliga spår (som de faktiskt borde), men måste de uttala sig om det till tidningarna? Iofs vill väl alla veta vad som pågår, men det känns ändå som att fel signaler skickas ut.

För övrigt (och helt orelaterat till ovanstående) tycker jag att det är konstigt att ett stort företag måste göra reklam för att locka anställda i ett land där det råder så stor arbetslöshet som i Sverige… Jag syftar på mcDonald’s, som hade en reklambanner på lunar där det var en relativt fräsh kille (tror jag) i typ 20-årsåldern, och så stod det “Vi är många ungdomar som arbetar tillsammans”. Jaha? Så de vill anställa fler ungdomar? De vill att de unga ska hoppa av gymnasiet och börja jobba på donken ist? Kanske inte. Men det kändes så. Och jag undrade lite över HUR det kan behövas reklam? Det finns ju massor med folk som vill ha ett jobb. Sätt in en annons på arbetsförmedlingen under “utan krav på yrkesutbildning eller körkort”! Jag lovar att det blir en anstormning, eftersom de 6 (max) andra jobben under samma kategori börjar med “Du ska sälja varor som du först köper” eller “Du kommer att arbeta på provision…” eller “Du har ansvar för att toaletten blir ren” eller “Det krävs tidigare erfarenhet inom branchen” (den senaste ligger under fel kategori).