Nej, inte på den stora frågan om livet, universum och allting. Jag menar att jag har kommit på svaret på frågan man ibland hör i debatter eller intervjuer med förespråkare för fildelning. Frågan lyder: “Tycker du inte att det är synd om artister som försöker tjäna sitt uppehälle på att sälja sin musik, men skadas av fildelning?” Väldigt många blir ställda av denna fråga, för självklart är det synd om dem, och man vill dem egentligen inget ont. Saken är ju bara den att det är synd om dem för att de är förda bakom ljuset. Nu till svaret på frågan! *trumvirvel*

“Jodå, visst är det synd om dem. Men tycker inte DU att det är synd om alla de artister som försöker livnära sig på sin musik och som marknadsför sig genom att fildela sin musik? De blir ju gång på gång skadade av att den kommersiella musikindustrin ska ha igenom lagar och regler som hindrar just denna marknadsföring, som är så viktig för så många.”

Nu senast har det ju blivit extremt tydligt, då servern många använt sig av plockats ner av polisen. Ja, jag vet att denna även använts i stor utsträckning till fildelning av olagligt material. Men ska verkligen kollektiv bestraffning vara lagligt i Sverige? Och detta är ju verkligen inte det enda som hänt de senaste åren. Hela tiden smutskastas ALLA fildelare. Om man säger högt att man fildelar tittar folk förundrat på en och undrar hur man vågar erkänna det öppet. Fortfarande. Och på grund av att det anses fult och oetiskt att fildela, gissa vilka som har svårt att marknadsföra sig genom fildelning.

Jag skulle bli väldigt glad om TPB kom upp igen, och när jag sökte där endast hittade lagliga filer. Det vore helt klart soft att hitta en söksida där man visste att alla filer var lagliga. Någon som känner till någon? Finns det kanske även lagliga filmer och serier att tanka? Det vore himla bra. Då ska jag genast sluta sponsra de olagliga genom att tanka dem, bli kär i och köpa dem.