Idag är många upprörda över att 50 (behövs det verkligen så många?) poliser genomfört en razzia mot byggnaden där thePirateBay’s servrar stod. Detta efter diverse politiska påtryckningar. Det som gör rubriken på detta inlägg är att i och med detta blev även piratbyrån drabbad. Vad händer härnäst? Moderata påtryckningar för att sänka vänsterpartiets hemsida? Usa kanske vill ha ner dem, de är ju nästan kommunister…

Jag vet iofs inte så mycket mer om detta än att jag är upprörd. Folk som har mer koll är bla:
Mind
Johanna
Dennis
Rickard
Svt

EDIT: För de som fortfarande tror att fildelning är olagligt kan jag bara säga; återigen, fildelning är LAGLIGT! Det är när man delar filer utan upphovsmannens tillstånd det blir olagligt. Och då är det inte fråga om stöld eller ens piratkopiering. Så länge inga pengar är inblandade har dessa två begrepp inte i diskussionen att göra. Stöld är när någon BLIR AV med något. Det är omtvistat om detta sker i samband med fildelning. Musikindustrin påstår ofta att så är fallet, medan jag hävdar motsatsen. Bevis är svåra att införskaffa då det är svårt att utreda vad någon skulle gjort “om inte ditten eller datten”.

Laglig musiknedladdning kan göras på en mängd websidor. När detta sker är det fildelning, men eftersom upphovsmannen/männen ger sitt tillstånd och/eller uppmuntran till detta sker inget olagligt. Några länkar:
Min hemsida med egen musik (som är hellre än bra)
Andreas Viklund
K&C production
OP sound
Internet Archive
Jag måste be om ursäkt på förhand om jag skrivit något av ovanstående namn fel! Jag är så trött så jag borde ha gått och lagt mig för länge sen nu! =) Ha så kul med länkarna, iaf!

EDIT2: Snart får vi väl vända oss hit… Hoppas det inte ska behövas…