För en tid sedan hittade jag en blogg som hör till en man som bor på Mörkö, nära Hölö , där jag är uppvuxen. Eftersom man har lite smått hemlängtan tittar jag in där då och då. Alltid intressant att få reda på lite nyheter “hemifrån” också, vilket jag antar skulle finnas med i en blogg som hans ifall något större hände. Han verkar vara en rätt vettig herre (far till en gammal klasskompis till mig), även om han hör till ett parti som jag aldrig skulle få för mig att rösta på (av skäl som skulle kunna fylla ut ett alldeles eget blogginlägg). Nu senast har han dock skrivit ett inlägg som jag undrar om jag verkligen förstått ordentligt. Kanske har jag missupfattat allt. Jag är ju lite trött och lättstött just nu…

Men iaf, här kommer en liten åsikt från mitt håll som är rätt uppfattad av mig oavsett vad någon annan tycker om någonting;
Bara för att någonting beslutades utan att jag hade inflytande över det, och nu är praxis, betyder det inte att jag måste acceptera det. Här är några saker som jag inte kunnat förhindra:

*På något sätt som inte riktigt är känt av mig hamnade kvinnor i ett läge där de ansågs (anses?) mindre värda än män. Om detta inte är sant idag så behandlas man iaf olika beroende om man är man, kvinna, utlänning, svart eller vit. Folk drar förutfattade slutsatser om en och behandlar en därefter. Detta är INTE ok. Folk verkar ha gjort på detta sätt i alla tider, men det är INTE kul att utsättas för, och man förlorar på att vara den som gör det själv.

*Det beslutades att den svenska kärnkraften skulle läggas ner. Detta skedde innan jag föddes, och då kanske det var en bra idé, men jag tycker INTE att det är en bra idé nu.

*Det beslutades att vi skulle gå med i EU. Jag läste all information jag kom över under valkampanjen, och jag ansåg inte att förespråkarna hade annat än skrämselpropaganda och löften utan verklighetsförankring att komma med. Jag var inte myndig, men hade jag varit det hade jag röstat EMOT. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om EU nu, men jag vet att jag verkligen känner att jag inte fick vara med och bestämma. Och jag vet att jag ansåg att det var samma visa under EMU-kampanjen; tomma löften och skrämselpropaganda. Jag röstade nej av denna anledning OCH i protest mot EU (barnsligt, javisst). Jag tror många gjorde likadant. Efter resultatet fick jag höra de vettiga argumenten för JA-sidan, men då var det försent.

*Bodström lobbar igenom en massa lagar i EU. Han anser inte att fildelning är någonting bra. Det tycker jag. Piratkopiering, däremot är någonting som skadar upphovsmannen/männen/kvinnorna, men det sker i så liten utsträckning, så jag förstår inte varför det är sånt hallå om det. Piratkopiering är alltså när någon framställer kopior av andras verk och tar betalt för dem (och “tjänar miljoner på piratkopiering”, som Bodström sa). Alltså tycker jag Bodström ska lägga ner. Oavsett hur länge hans lagar varit i kraft.

Nu kanske jag är väldigt politiskt inkorrekt här, men that’s me! =)