Fasen vad mycket löv det finns. Och vilken tiiiid det tar att få väck dem! Det som faktiskt tar längst tid är att bära bort alla löven till en hög som får agera nån slags lövkompost. Nån som har nå bra tips om hur man snabbt flyttar löv? Vi har provat skottkärra och plastsäck. Av dem var skottkärran snabbast.

Igår kom Jomi och Sara över precis när jag tillverkat färdigt ett cluedo. Så vi spelade det. Jomi och Micke antecknade i anteckningsblock och tyckte att jag och Sara skulle spela långsammare för att de skulle hinna skriva ner allt. Jag fick tok-spel och tyckte att de var knasigast i världen. Alla vet ju att man bara får en liten lapp att skriva på, en del av utmaningen i spelet är att få plats med all info på den och att hinna skriva dit den. Så det hela urartade i att jag sa saker som jag inte borde ha sagt. Inte för att jag inte menade dem, utan för att jag gick över gränsen och var elak. Och jag menade inte att vara elak.

Micke säger att jag ska sluta älta det hela, men jag är jag. Jag ältar. Lite för att jag känner igen negativa egenskaper i migsjälv som jag ärvt från mina päron. Sånt tycker jag inte om. Man måste jobba med sig själv och bli den man vill vara. Eller iaf vara närmare den man vill vara än någon man inte vill vara. För det kanske är lite orealistiskt att vara den jag skulle vilja vara, egentligen…